Detective/Mystery Anime based on MHO from somebody else top ten lists




List dia bagi ok lah.. i've already watch all the series except ghost hunter and d.conan. conan memang takkan abes lagi pun. haha

bagi review sket la sapa yg berminat

#10 Psychic Detective Yakumo - cerita dia pasal orang boleh nampak hantu. not bad. bit romance and comedy. rating 7/10
#9 Majin Tantei Nougami Neuro - cerita ni late bloomer sket. kebanyakan misteri dia terlalu obvious sapa yg bersalah, etc. ep1 - 7 memang boring. tapi makin lama makin best . misteri pasal sai memang best. 6.5/10
#8 Kamisama no Memochou - tak ingat sangat tgk 1-2 tahun lepas rasanya. pasal ada sorang budak perempuan tensai (genius) . a bit romance and cuteness. mystery level tak ingat.
#7 Matantei Loki Ragnarok - cerita ni pasal loki (god of trickster) yg kene turun dari dunia dorang dan di arahkan untuk di bunuh. mystery level dia biasa biasa je walaupun asyik sebut misteri misteri je. tapi cerita dia menarik. kena try tgk sapa minat genre ni. 6/10
#6 Tantei Gakuen Q - ok cerita ni bestttt. sapa yg minat detective/mystery genre ni memang recommended. "dying message" apa semua tu ada. tak bosan dan jalan cerita progressive. lebih kurang macam d.conan tapi tak panjang conan beriban episod. tapi memang best . mystery level and rating 9/10
#5 Un-Go - ni pun da tak ingat. tahun bila tah tengok.
#4 Ghost Hunt - ........
#3 Gosick - ni pun dah bertahun da tgk tapi masih rasa ni one of the best laa. full of mystery , romance and sadness. full mark tak boleh . so. 9.5/10
#2 Hyouka - cerita ni ada yg kata boring, ada yg kata best. tapi kata saya , memang best. jalan cerita yg slow mungkin buat rasa boring bagi yg tak berminat soshite watashi no rating wa 9/10
#1 d.conan - pandai2 la, orang tau kot cerita ni.



Share on Google Plus

About Tono Sama

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments: