Petaling Street

Salam.. semalam aku lepak mamak dgn member2 semua pastu diorang buka cerita pasal petaling street. Best jgak la cerita ni. Sat aku nak ceritaa..
Pada suatu masa dahulu (macam cerita dongeng plak).. :D K lah.. ni cerita dulu lahh. ada sorang askar ni dia jalan2 kat petaling street tu nak beli barang la kot. Pastu aku tatau apa yang dia buat sampai boleh ada macam pergaduhan antara penjual dengan askar tuh. Apa lagi, penjual tu tarik askar tu belasah smpai nk mampus.
Lepas tu esoknya. haaaa ni yang best ni.. Ambek kau 1 battalion askar datang serang petaling street tu bawak senjata. Tak berani keluar semua gangster2 kat situ. Askar waktu tu hancurkan semua kedai2 kat situ tapi sorang pun x berani keluar.. HAHA aku dengar glak2 je..berani betul diorang cari pasal dengan askar.. sambungan cerita ni aku tak tahu. sebab tak pasti apa jadi lepas tu.. hehe

Tips kalau nk beli barang dekat petaling street
- Jangan blah lps tawar menawar kalau tidak ada kemungkinan dorang tarik korang lepas tu belasah sebab ada sesetengah diorang samseng
-Kalau memang tak nak beli barang tu, tak payah nak tanya mcm2 nanti susah
-Hati2 dengan pencuri


sekian sajaa.. salam..


Share on Google Plus

About Tono Sama

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ada dgr juga..hari tue piya ada ajak tunang nk pergi beli brg dekat situ..tpi dia xbg..haha...dia ckp kalau nk beli jgn tawar..tpi kalau tak tawar diorang cekik darah...

    ReplyDelete
  2. tulahhh.. mnyampah plak nk beli kat situ.. bahaya2 haha

    ReplyDelete